T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ELAZIĞ / MERKEZ - Necip Güngör KISAPARMAK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzda Münazara Yarışması Düzenlendi

Okulumuzda “ülkelerin kalkınmasında eğitimin önemi” konulu münazara yarışması yapıldı. Yarışmada “Ülkelerin kalkınmasında mesleki eğitim önemlidir” görüşünü savunan takım zafere ulaşırken bireysel kategoride ise Yarennaz Dilekçi birinci oldu.

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Esen Kuruyer ve Gazetecilik alan şefi Ayhan Sarıkaya tarafından düzenlenen münazara yarışmasında “ülkelerin kalkınmasında eğitimin önemi” konusu tartışıldı. Yarışmada Fatmanur Çelik, Irmak Tek, İremsu Aytaç ve Zeynep Kafdağlı’dan oluşan 1. takım “ülkelerin kalkınmasında mesleki eğitim önemlidir” görüşünü savunurken; Fatma Zehra Aksu, Merve Erdoğan, Yarennaz Dilekçi ve Yusuf Çalık’tan oluşan 2. takım ise “ülkelerin kalkınmasında akademik eğitim önemlidir” tezini savundu.

Öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirilen münazara, program sunucusu Ayhan Sarıkaya’nın açılış konuşması ile başladı. Sarıkaya, münazara kurallarını ve değerlendirme kriterlerini açıkladı. Yarışma ilk olarak 1. takıma söz hakkı verilerek başladı daha sonra 2. takıma söz hakkı verildi. Yarışmacılar kendilerine verilen süre içerisinde görüşlerini bilimsel verilere ve kaynaklara dayandırarak savundu. Tüm yarışmacıların görüşlerini savunmasının ardından 1. tur sona erdi. 2 turda ise yarışmacılar görüşlerini karşılıklı sorular sorarak çürütmeye çalıştı.

Jüri üyeleri kararı verdi

Yarışmanın sonunda okulumuz öğretmenlerinden oluşan jüri üyeleri, kazanan takımı belirleyebilmek için kısa bir toplantı gerçekleştirdi. İnandırma ve savunma gücü, zamanı doğru kullanma, konuya hâkimiyet gibi değerlendirme kriterleri üzerinden puanlar verildi. Değerlendirmeler sonucunda “ülkelerin kalkınmasında mesleki eğitim önemlidir” tezini savunan takım zafere ulaştı. Yarennaz Dilekçi ise bireysel kategoride birinci oldu. Yarışmanın sonunda iki takıma da hediyeler verildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi.

Fotoğraf: Yusuf Güldalı

03-05-202403-05-202403-05-202403-05-202403-05-202403-05-202403-05-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.05.2024 - Güncelleme: 03.05.2024 09:56 - Görüntülenme: 27
  Beğen | 0  kişi beğendi